neděle 30. června 2013

5. Sdílené názory : česká psychotronika



5.     Sdílené názory:  česká psychotronika 


1. První musíte vidět rozdíl v tom co je elektrické pole, co je elektrický potenciál, co je elektrický proud, co je vodivost a odpor, co je svod a pod. Schovávat se jen za elektrické pole a vitalitu je málo. (Fyziologické pochody v organismu souvisí s psychickým stavem - jeden fakt. Fyziologické pochody v organismu souvisí s vodivostí živé hmoty - druhý fakt. Vodivost ovlivňuje v našem případě všechny ostatní veličiny - třetí fakt /mění rozložení elektrických veličin potenciálu, svodového proudu apod./, nehledě na to, že fyziologický proces má elektrochemický charakter a lze uvažovat o přímé interakci.)

2. Kompas který má jehlové ložisko stojí 50 korun, střelka se ubrousí a na její místo se přilepí postupně zubaté kolečko z plastu, tenkého hliníkového plechu, mědi a železa... Až pokusy s různými materiály můžou určit hnací sílu. Je-li to vzduch bude se točit vždy. Je-li to elektrické pole bude se točit jen plastové. Je-li to magnetické pole bude se toči hliníkové a pod.

3. byl jsem ve Zlíně... a všiml jsem si v kanceláři, že všichni máme až po kolena na botech a kalhotech "přilepené" chloupky z koberce - elektrostatika. je tedy rozdíl zda se experimenty provádí na podlaze kde je lino, guma a koberec...ve vzduchu je různý náboj a počet iontů, z toho lze vyjít při vyloučení proudu vzduchu (vliv na razanci otáčení)

4. Je to efekt vlivu elektrického pole a jeho deformace vznikající okolo lidského těla. Jedná se o potencíál tuším na vzdálekosti 2 metrů asi 400V, který má u těla nelineární průběh. Nech hrnek obalí staniolem a vyvedou isolovaný vodič do co nejvěší výšky, popř. zakončí větší vodivou kuličkou bez isolace (tím se potenciál zvýší).
Inspirace např.:
      http://jnaudin.free.fr/html/pftm2.htmhttp://jnaudin.free.fr/html/pftm1.htm

5. tak jsem oslovil jednoho z opravdových odborníků, abych pro Vás zjistil, jak je to s tím systémem Egely Wheel. Zde opravdu nemá vliv teplo, nýbrž systém je založen na účinku elektrostatických sil.
Tyto síly jsou slabé, závisí totiž na kvadrátu intenzity el. pole. Změna směru otáčení je dána jiným směrem proudění krve v dlani. Je to stejné jako u papírové vrtulky. Jde o zjednodušené modely elektrostatických motorů. Elektrostatické motory na rozdíl od elektromagnretických nevyžadují rotační pole. Přenos energie je dána koronovým výbojem, který je tak slabý, že ho ani není vidět okem. Dá se ale zjistit měřením el. náboje. Aby se motorek roztočil, musí el. pole mít urč. nehomogentitu, ta čím je větší, tím je větší záběrový moment. Elektrostatické motory měly svůj rozkvět v 50. letech minulého století. Jejich výhodou je 100% energetická účinnost, nevýhodou je malý kroutící moment. Přenos velké energie vyžaduje intenzivní koronu, která vytváří jedovatý ozon. Zdokonalením technologie výroby elektromotorů na mg. principu byly elektrostatické motory zapomenuty, pro varietní vystoupení ale zaujmou svojí tichostí a lehkou elegancí, nesmí se ale zatížit.

Žádné komentáře:

Okomentovat